Kultuuri ja matkailu

Yhdistyksemme matka-,ja retkitoiminta on vilkasta. Järjestämme laivaristeilyjä, teatteri-, ja konserttimatkoja, jotka ovat olleet hyvin suosittuja. Myös Viron kylpylämatkat ovat matkaohjelmassamme lähes vuosittain. Toivomme sinulta ideoita matkatoiminnan kehittämiseksi, voit antaa palautteen vaikka palauteosion kautta hallitukselle.

Risteilyt

Meidän perinteisiä laivaristeilyjä ovat, ystävänpäiväristeilyt jotka sijoittuvat yleensä helmikuulle, (miniristeily). Keväisin ja syksyisin järjestämme nk. pik-nik risteilyjä, niissä vain piipahdetaan päiväksi pois kotoa. Vietetään päivää toistemme seurassa vähän tanssien, viihtyen, sekä runsaan bufetpöydän antimia nauttien

Hotellimatkat Tallinnaan

Jo perinteeksi muodostunet matkat Tallinnaan avartavat matkailijoinen näkemyksiä naapurimaamme Viron elämäntavoista ja kulttuurista. Mikä on viettää aikaa ja seurata elämänmenoa vanhankaupungin kaduilla ja istahtaa välillä ravintolan pöytään niin sisällä kuin ulkosalla. Nauttia kiireettömästä menosta, tutustua putikkien laajaan tarjontaan. Yöpyä maineikaassa Viru hotellissa, joka on tallinnan maamerkki, jonka Soumalaiset rakensivat -60 luvulla silloiseen Eestiin. 


Kylpylämatkat Pärnuun

Yhdistyksemme toimintaan ovat kuuluneet kylpylämatkat Pärnuun. Niitä olemme toteuttaneet jäsenistön toiveiden mukaisesti, joko keväällä tai syksymmällä. Sanovat, että Pärnu on balttia "Pariisi", joten siellä kesäkausi on todella vilkasta. Siellä kutsuvat lomailijaa viihtyisät hiekkarannat, lehtipuiden reunustamat kadut ja kujat. Siellä voi nauttia kiirettömästä elämänmenosta hyvien palvelujen äärellä. Siellä on tunnetulle  säveltäjälle Raimond Valgerelle pystytty patsas.

Matka Gdanskiin

Yhdistyksemme järjestää tutustumismatkoja lähinnä Itämeren ympärillä oleviin kohteisiin. Viro, Latvia, Ruotsi ja uutena kohteena  Puolan Gdansk. Nämä kaupunkikohteet ovat entisten Saksalaisten ritarien perustamia kivikaupunkeja, kukin viehättää matkailijaa omaleimaisuudellaan. Gbansk on merkittävä kaupunki ajatellen nykyhistorian valossa. Toivon mukaan löydämme jatkossa kohteen joka tarjoaa niin viihtyvyyttä kuin myös historian siipien havinaa.